vineri, 15 noiembrie 2013

Cum sa desenezi gura



Am facut ochii, acum gura.
  • Pentru inceput, aveti nevoie de un dreptunghi. Dupa ce trageti cele doua linii pe jumatatile lungimii si latimii, faceti un oval mai mic sus si unul putin mai mare jos. La fel ca si la tutorialul anterior, primul, de altfel, aveti nevoie de baza, ceva care sa va ghideze. In cazul ochiilor, axa, iar la gura, acest dreptunghi si cele doua ovale.





  • Dupa ce ati urmat primii pasi, dati forma buzelor, lasand, daca vreti, un mic spatiu intre ele, pentru a arata ca si cum ar fi intredeschise si cat mai naturale.



  • Acum, avand schita facuta, stergeti dreptunghiul si ovalele, iar apoi hasurati usor ambele buze si conturati spatiul ramas intre acestea.




  • Acum, faceti umbrele. Eu, de obicei, incep cu buza de sus, dar nu este o regula, puteti sa incepeti cu care vreti. Revenind, faceti umbrele din exterior spre interior.




  • Dupa aceea, faceti umbrele si la cealalta buza, urmand apoi sa faceti niste dungi fine, la fel ca umbrele, din exterior spre interior, dar nu le duceti din cap in cap, ci doar pana la jumatatea buzei si nu le terminati brusc; la sfarsit, facetile mai fine. 



  • Acum, ultimul pas - umbrele din exterior. Acestea nu mai sunt la fel de accentuate, dar au, totusi, un rol foarte important. Aici voiam sa ajung, umbra de deasupra buzei nu trebuie sa se contopeasca cu buza; trebuie sa lasati o dunga fina intre ele, mai putin vizibila.


     Cam atat la partea asta. Sper ca v-am ajutat, iar pana la urmatorul tutorial, continuati sa exersati! :)







2 comentarii: