vineri, 15 noiembrie 2013

Cum sa desenezi gura



Am facut ochii, acum gura.
  • Pentru inceput, aveti nevoie de un dreptunghi. Dupa ce trageti cele doua linii pe jumatatile lungimii si latimii, faceti un oval mai mic sus si unul putin mai mare jos. La fel ca si la tutorialul anterior, primul, de altfel, aveti nevoie de baza, ceva care sa va ghideze. In cazul ochiilor, axa, iar la gura, acest dreptunghi si cele doua ovale.





  • Dupa ce ati urmat primii pasi, dati forma buzelor, lasand, daca vreti, un mic spatiu intre ele, pentru a arata ca si cum ar fi intredeschise si cat mai naturale.



  • Acum, avand schita facuta, stergeti dreptunghiul si ovalele, iar apoi hasurati usor ambele buze si conturati spatiul ramas intre acestea.




  • Acum, faceti umbrele. Eu, de obicei, incep cu buza de sus, dar nu este o regula, puteti sa incepeti cu care vreti. Revenind, faceti umbrele din exterior spre interior.




  • Dupa aceea, faceti umbrele si la cealalta buza, urmand apoi sa faceti niste dungi fine, la fel ca umbrele, din exterior spre interior, dar nu le duceti din cap in cap, ci doar pana la jumatatea buzei si nu le terminati brusc; la sfarsit, facetile mai fine. 



  • Acum, ultimul pas - umbrele din exterior. Acestea nu mai sunt la fel de accentuate, dar au, totusi, un rol foarte important. Aici voiam sa ajung, umbra de deasupra buzei nu trebuie sa se contopeasca cu buza; trebuie sa lasati o dunga fina intre ele, mai putin vizibila.


     Cam atat la partea asta. Sper ca v-am ajutat, iar pana la urmatorul tutorial, continuati sa exersati! :)







joi, 14 noiembrie 2013

Cum sa desenati ochii

 

La inceput, un tutorial pentru ochi, deoarece la aceasta parte sunt intalnite cele mai mari dificultati. 

Pentru primul pas, trebuie sa trageti o linie pe care sa ‘fixati’ ochii. De obicei, ei vin in pereche, dar aici este exemplu doar de unul, insa aceiasi pasi ii urmati si la celalat. Revenind, aveti nevoie de acea axa pentru ca ochii sa fie drepti, in caz contrar, personajul va iesi cam “ciung”. Ar fi de preferat sa nu apasati foarte tare pe creion, deoarece ,la un moment dat, acele linii vor fi sterse si pot ramane urme mult prea vizibile.

Pentru pasul urmator trebuie sa dati forma. Aici cred ca exista cele mai mari dificultati, avand in vedere ca, de cele mai multe ori, nu ne ies la fel ; pot iesi unul mai mare sau mic, chiar si cu axa, ne pot iesi unul mai sus sau mai jos, daca nu suntem atenti. Din nou, nu trebuie sa apasam pe creion, de fapt, mai niciodata nu trebuie sa apasam, pentru ca este foarte probabil sa gresim, iar daca vrem sa stergem, raman urme vizibile, cum am spus si mai sus. Dupa ce ati dat forma, urmeaza sa faceti irisul si pupila. De regula, nu trebuie sa fie un iris perfect rotund, bombat, pentru ca da aspectul de ochi iesit din orbita, de sensimentul de spaima, mirare etc., prin urmare, trebuie sa fie mai potrivit. Dupa ce ati facut irisul, urmeaza pupila, ceva foarte simplu, insa trebuie si aici sa aveti grija. Daca la un ochi o faceti mai la dreapa, iar la celalalt, mai spre stanga, din nou, vor arata ca niste ochi cu grave probleme. Dupa pupila, faceti lumina ochiului. Trebuie sa fiti atenti sa faceti luminile in acelasi loc si la unul si la altul.

Urmeaza ceva foarte simplu…sa colorati irisul, exceptand pupila si luminile, in cea mai deschisa nuanta pe care o veti folosi. Pe langa asta, trebuie sa incepeti sa dati forma sprancenei, pentru ce de aici veti incepe sa faceti umbrele si trebuie tinut cont si de aceasta.

Acum, trecem la umbre. Majoritatea care vor sa inceapa sa deseneze ceva, se tem sa faca umbrele. Trebuie sa se inteleaga faptul ca desenul este ceva liber si nu trebuie sa fie identic ca intr-o poza, daca te inspiri dupa ceva, iar daca nu, cu atat mai bine, aveti imaginatia la dispozitie. Arta nu este matematica, 1+1=2. In arta trebuie sa ne exprimam cat mai liber, asta este cel mai important. Dupa cum spuneam, umbrele. Daca vreti ca umbra sa iasa uniforma, puteti intinde creionul, dar nu cu degetul, cum fac majoritatea, ci puteti folosi un servetel. Mai intai, faceti umbrele din interiorul ochiului. Incepeti prin a accentua irisul, pe margini, in general, ducandu-va incep spre pupila, ocolind, evident, lumina ochiului. Dupa aceea, faceti restul globului ocular, la fel, spre interior, marginile fiind mai accentuate. Dupa ce ati terminat cu umbrele din interior, urmeaza cele din exterior. Aici este putin mai usor. Puteti incepe, cel mai simplu, cu umbrele pleoapelor. Faceti umbre fine, iar daca vi se par prea deschise, mai accentuati cate putin. Dupa ce ati facut si asta, mai ramane umbra de unde pleaca nasul.

Ne apropiem de sfarsit. In general, alte persoane fac prima oara genele, iar apoi sprancenele, dar eu m-am obisnuit intr-un mod mai ciudat si le fac invers; prima oara sprancenele, dupa genele. Voi puteti sa alegeti ce varianta vreti, cum va este mai usor. Ca sa dati un aspect cat mai natural, faceti fir cu fir la sprancene, deoarece mai sunt persoane care fac cateva fire, iar apoi coloreaza fundalul, apasand destul de tare. Voi incercati sa luati fir cu fir, ca sa nu dati acel aspect de “spranceana tatuata”, chiar daca va ia mai mult timp, stiti ca la sfarsit a meritat efortul depus. La final, au ramas genele. Fiind ochii unei fete, dupa ce ati facut firele, puteti sa conturati foarte fin baza genelor, oferind un aer de feminitate sau, mai simplu, sa arate ca si cum ar fi data cu creion.

 


Cam asta a fost. Sper ca v-am fost de folos! J